Sakit Rumah

Hai Malaysia hari ini. Apa Khabar? Saya di Shah Alam sekarang. dan saya bosan. meluat dan menyampah macam sampah. dan alangkah baik kalau saya ada peti ais, mesti ramai yang berbuat baik dengan saya. tak pun ada mesin basuh.

hey, apa pendapat anda tentang ini : 

Minah : aku mesti lah kena buat baik dengan dia, kan aku pinjam barang dia.
Minah : dia pandai matematik dan cantik, mesti lah saya kena berbuat baik dengan dia.

39 comments

  1. lu wat pe kt shah alam nuh?
    blk kg weh!
    heh!

    ReplyDelete
  2. lagi bes kalo rumah ade astro..
    leh bikin bisness kedai kopi.. lagi masyukk time epl..
    amacam cdngn saya?

    ReplyDelete
  3. ermm..
    mcm kaki bodek je..?
    tapi mcm nak pinjam brng..
    ala...
    ayat manis je..

    *kalo nak tahu itulah dunia sekarang..bagus kan..?depan baik,blakang busuk.mcam sampah. :-)*

    ReplyDelete
  4. heh..gua nak berbaik dengan lu..gua nak tumpang letak ikan dalam mesin basuh lu...

    ReplyDelete
  5. Ini adalah kes kipas carik angin nih. Kau ni kipas kah?

    ReplyDelete
  6. jadik ko takder apa2 ler ni... kesian

    ReplyDelete
  7. hahaha
    farhana
    org cm neh i dh penah kena
    u buat bodoh jekk ngan dier
    x yah kwn ngan dier
    dier berkwn bkn kerana persahabatan
    tpi kerana kelebihan kite
    i hate peeps like that!

    ReplyDelete
  8. hey kamo yang bernama cik siti farhana.. kte terpaksa menjadi seorang hipokrit ya disana jika tggl di uma kamo.. erm.. amalkan..kerana semua manusia di muka bumi mmg begitu..adakah anda stuju??

    ReplyDelete
  9. darabdua-> pegi main congkak dengan jiran jauh aku. nak join?

    alien-> tak boleh, tu bukan TV saya. huhu~

    capullet360-> oke, mungkin boleh pakai. kalau macam tu, saya tak nak hidup di zaman sekarang lah. huhu~

    mr blind-> boleh, tapi sejam pertama rm10. jam berikut nya rm15. amacam?

    kikuri-> aku tade masa nak kipas orang. baik aku kipas diri sendiri.

    kapten-> dulu aku ada rupa, sekarang dah tade. sedih nye.

    iyayaya-> yeah. tau takpa. guna utk kepentingan diri saja.

    zaidon-> hai!

    ReplyDelete
  10. ayuni-> erk. oo. saya kena amek kursus menjadi hipokrit la ni?

    ReplyDelete
  11. kau tahu akibat ada peti ais?

    "kamu yg cantik,comel lagi bijak menabung,boleh tumpang simpan bla bla bla"

    hahaha.

    tp klu nk ade pti ais jugak,
    buat mcm aku.milo serbuk pun simpan dlm peti ais.jadi bile org nk tumpang dgn gembiranya aku berkata..

    "ang tegoklah ada space tak.klu ada,boh jela."

    haha.

    ReplyDelete
  12. uhu..
    dah stat hipokrit ke??
    ahaks..
    uat tatau jea k cayunk!!

    ReplyDelete
  13. mcm 2 ye tktik memnjam.
    msti kmu salu buat.
    lalala

    ReplyDelete
  14. alif-mikail-> jgn lupa baca bismillah dulu.

    orkedhana-> memang tip top la tak tik kau. boleh aku try nih. tapi kena cari peti ais dulu la. pinjam peti ais kau je lah. boleh? kau kan cantik menawan tertarik kau memang da bomb. hahah!

    ajaa~-> memang penyakit asal kot. huhu~

    cik manis-> saya buat time nak mintak eskerim aje. hehe~

    ReplyDelete
  15. pendapat sy, itu tak ikhlas namanye..bak kata org, kwn yg mcm ni xkekal lama, so ignore je..ala2 seimbas pandang sudah. jgn nk kamcing sgt..nti sakit ati

    ReplyDelete
  16. what the Filet of FISH ~
    nye peranagi org cm tu

    sure wk yg jd mgsa kan?
    xgune tol
    diorunk
    mp'gunakan kn org lain
    demi kepentign sndri

    ReplyDelete
  17. marilah pakai piring astro..
    pegi dobi jela sng
    :)

    ReplyDelete
  18. aku ada harmonika. ko nak dengar lagu apa? can mali can?

    ReplyDelete
  19. e-leeyana-> yup, memang tak kekal pun. nak imbas pandang pun susah. ari ari duk tengok muka dia. huhu

    enchek camera-> saya pernah jadi mangsa nya. dan sekarang baru tau taktik dia tu.

    epalgreen-> baik cuci sendiri, senaman tangan sekali. heheh!

    rahimin idris-> lagu rock sikit tade ke?

    ReplyDelete
  20. wat hal sedri saje sudah ahaks! hehehe

    ReplyDelete
  21. mcm 2 la skng
    kwn x iklas
    x kemana
    . .

    ReplyDelete
  22. klu pandai memasak gua mmg berbuat baik....
    gua suka makan weyh...!!!

    ReplyDelete
  23. hmmm tak ikhlas tuh...baik ada makna :) kita tak perlu kawan yang begitu :)

    ReplyDelete
  24. eee....hipokrit + talam 2 muka + xikhlas + bermuka-muka + gunting dalam lipatan + sirap pasir dalam priuk nasi org = pukul dan pulaukan dia...kalu aku yang jadik mangsanya.....aku akan belasah budak tu sumbat dlaam peti ais campak kat laut,,,leh uat lauk sang jerung makan tgh ari.......hahahahah

    ReplyDelete
  25. tu tak iklas berkawan...tp kalau dipk dr satu sudut tu mcm menerima apa yg ada pada dia..lg satu sudut, pk apa yg baik pada dia..mcm2 la

    ReplyDelete
  26. alaaaa..senang jerr..packing pakaian,amik ticket bas..balik kampunggggggg..ho ho hoo balik kampunggggg..uhu..

    ReplyDelete
  27. asna cute-> hehe. okey.

    uNa !!-> mari kita berkawan secara ikhlas meh

    Dhada-> kita jangan jadi hipokrit ya.

    KARKADEWA-> gua pandai masak air. meh la umah gua. haha!

    erisya nor-> ye, saya memang kurang berkawan dengan dia sejak itu. huhu

    iR KAMI-> fuyyo. dasat nya kau. tapi terima kasih utk peribahasa tu semua. haha~

    HEMY-> masing masing ada baik buruk nya. kan? hehe~

    eRRy 501®-> tiket nak amek mana. abes doh. taleh balik raya cina ni. geram betul.

    ReplyDelete
  28. aiyaya..
    kalo xnak idup zaman skrang pah la..xkan nak idup zaman batu..?

    *zaman 2 xde internet..xbes. :-) *

    ReplyDelete
  29. lolll..awat tak habaq awaii awaiii..bleh kiter catar bas pi sana..bole raya cina sesama..uwaaaaaaaaaaaaa..

    ReplyDelete
  30. capullet360-> kita bawak internet masuk pegi zaman batu guna pintu masa doreamon. amacam? heheh

    erry501-> semayang raya cina berapa rakaat?

    ReplyDelete
  31. peminat doremon yek..?
    i minat naruto..

    ReplyDelete
  32. eRRy 501® -> sory sory. astafirullah.

    capullet360-> haha. suka wonderpets!

    ReplyDelete
  33. sorry anda akan dipertimbangkan memandangkan ejaan untuk astagfirullah anda..harap maklum..

    ReplyDelete
  34. erry501-> saya memang konpius dengan ejaan tu. BM dulu B3. terima kasih utk pembetulan tu. :)

    ReplyDelete
  35. sama sama kasih di atas pengakuan anda..

    ReplyDelete