Saya Demam. teruk. kena injek. sakit ya amat lapar tapi tade selera. ma, nak balik...................................................... 

* jelu jelu tu apa? 

" pegi amek air pahtu jelu jelu palo". apa maksudnya ya?

16 comments

  1. Jelu tu cm bahasa org sarawak ja .

    ReplyDelete
  2. basahkan kain dan letak kat atas dahi. jelung.

    ReplyDelete
  3. hah, betul tu fadh..

    mak gua penah royak mcm tu kt gua..

    ReplyDelete
  4. jelu tuw same meaning ngan jelung yang membawa erti seperti di atas..jikalau boleh jeram air dan biarkan wap air yang mendidih tadi ditekap dengan tuala kemudian jelungkan dekat muka dan kepala..sekian untuk info..

    ReplyDelete
  5. ko kena suntik? mesti sakit Chikungunya ni.

    Jelu2? Best gak nama tu

    ReplyDelete
  6. maksudnye..basah2 kan kepala tu
    spy panas nyer kurang..

    [tempek jek koolfever..kompem baik!]

    ReplyDelete
  7. aya..
    cian nye dia demam..
    ana kan kuat!!jagn demm2 age k..

    ReplyDelete
  8. org perak ckp jelum! basahkan kepala..selalunya kena ada org kedua..lagi elok kalo air tu dicampurkan dgn asam jawa..then jelum..amik air skit2 dah basahkan rambut dan kepala

    ReplyDelete
  9. salam kenal.. and salam ziarah.. really nice blog.. love it.. anyway, bile2 ade mase, singgahla ke teratak Ungu Violet yer.. :)

    ReplyDelete
  10. saperkarr yg menginjek kamoo tewww.. ehehe

    ReplyDelete
  11. kesian kamu,
    xpe saya ada hadiah..

    kamu di tag, go 2 my blog 2 know it.


    regrads. :-)

    ReplyDelete
  12. erk. terima kasih untuk meaning itu semua ya?

    ReplyDelete
  13. denggi!! ia sunggug menyakitkan mental dan fizikal..

    nak check darah puloh2 kali..
    leceh btol la..

    huuuu...
    badan pun lemah...

    xpela..
    makan ubat dan jaga diri leklok..

    ReplyDelete
  14. erry501-> cian saja ke? nasik kak wok tade?

    syaquost-> tau takpa. lengan pun dah lebam. thanks ya?

    ReplyDelete