Dam Dam Di Dam Dam Di Dam Dam~~

Sabtu lepas mak abah adik selamat pulang dari Umrah. Selasa lepas saya selamat balik ke Besut. dan semenjak hari itu saya tak habes habes berkemas rumah. yang pelik nya, pagi saya kemas. malam mesti bertukar menjadi reban ayam. esok kemas balik dan malam jadi reban balik. sungguh tak tahan. macam seorang pembodoh pulak rasa nya. arghh, saya memang tak suka bertanggungjawab ke atas sesuatu yang saya tak buat!

tadi pagi, result permohonan UPU dah keluar. seperti yang dijangka kan, saya memang tak dapat mana mana Universiti. tapi saya tak kesah sebab saya memang dalam mood pemalas sekarang. tapi kalau saya tak sambung belaja, apa saya nak buat? kebanyakan keja sekarang asek mau Ijazah saja. pelik betul. apa pun, saya cuma berharap dikurniakan wang yang banyak. jadi saya boleh bergoyang kaki di rumah sambil belaja memasak. heheh!

mak saya kasi cadangan bernas tahap beras, yaitu kawin. kawan saya pula mencadangkan saya menjual semua kartun kecik yang saya buat. tapi saya tak rasa ada orang nak beli. jadi saya abaikan kedua dua cadangan tu. tapi saya rasa sebagus nya saya memang perlu cari keja. tapi saya tidak mengusulkan hal ni dihadapan mak dan abah saya. sebab nya, Bahaya. Ya, bahaya sebab mereka berupaya menggunakan taktik kabel. taktik yang paling saya tak gemari. apa pun, saya mau setelkan hal yang lebih penting dahulu yaitu next minggu saya akan ke Kolumpo. Kolumpo, tunggu saya. dan Kak Yanie, belanja saya. heheh! dan jugak mengepos My Baby Blue Ego balik ke Besut. Nanti saya mau polish kasi kilat kilat sampai buleh tilik muka sendiri.

*adik saya tak beli gelang untuk saya, tapi dia bawak balik selipa dari mekah yang bersaiz 8. yaitu saiz kaki nya sendiri.
*** mak kasi beberapa hadiah istimewa dan jugak satu tedy kecik yang bila dipicit perut nya keluar bunyi "I Love You". wah, romantis gilak mak saya kan ;p

15 comments

  1. kenapa?
    gusar sebab xde bf?
    or sebab lain?


    :-/

    ReplyDelete
  2. wah patung tu i suka lar haha ada lebih?

    ReplyDelete
  3. seb baik kak yanie jek..
    kak hanie x masuk lam list kene belanje..
    hahahahaaha!!
    pehhh..selamattt.. :P

    ReplyDelete
  4. Wahh nk pegi hang out ngn sis Yanie ehh ? Mau joinnn ;P

    ReplyDelete
  5. Tak dapat UPU takpe... bukan rezeki kau. Kije dolu carik pengalaman. Tak sumer kije nak ijazah....
    all the best!

    BTW, apsal tak letak gambo teddy tu kat dlm post ni?

    ReplyDelete
  6. aku rasa ko patut letak patung tu dlm ni..buAT on9 biznes..ngeh3

    ReplyDelete
  7. adik bagi hadiah mcm x ikhlas

    hahaha

    ReplyDelete
  8. aku cdgkan ko jadi orang-orang he he he

    ReplyDelete
  9. dik...
    kenaper datang Putrajaya tak mo jumpa kak yanie?
    tp akak tahu kamoo kebizian kan?

    =(

    bila nak datang sini lagi?
    datang bersama dhada k....

    hehehe

    ReplyDelete
  10. capullet-> tade bf tak perlu gusar pun. gusar dengan hidup. eceh!

    naz-> malang nya tade la. huhu

    kakhanie-> next time turn kak hanie lak. heheh

    ashraf fareeq-> comel utk dia. gabak utk saya. heheh

    bokbon-> yela yela, aku merangkak la ni

    dhada-> hari tu tak jadi, next time ya. kita gi sesama :)

    k-> thx utk nasihat tu, teddy tu terlalu berharga nak tayang2. heheh

    mun-> lain kali kot. kumpul kekuatan. hahah!

    kapten-> tau takpa.

    fadh-> apa kata kalo ko dulu yg jadi orang orang. huhu

    k.e.r.i-> yup.

    kak yanie-> sory ya amat kak yanie. betul betul kesuntukan masa hari tu. next time ya, plan betul betul. :)

    ReplyDelete