From B to the O to the SAN

Semalam, ada customer datang mengadu makanan yg dia beli dah expired date dan nak tukar lain. Bila check balik. Rupanya, lagi 2 tahun mau expired. Nasib hemsem, jadi tak kesah sangat. Biasalah, kadang kita yang tak berapa hemsem pun ter-rabun mata. Tapi, kalau ada customer yg datang nak tukar lain sebab makanan tu tak sedap. Walau hemsem macam mana pun, ada juga rasa nak sekeh kepala orang. Apa lagi kalau tak hemsem. Siot lah lu bhaii.

Kalau macam ni, boleh digunapakai lagi ke istilah "The Customer is always Right"? Pakcik Makcik, Abang Kakak, lain kali jangan nak pikir murah ajaa. Hoi, sekeh jugak kang. Okai. Lagi seminggu lebih sikit mau balik rumah. Rindu mau main sama pusak, kepok kepala budak.

10 comments