Budak Zaman Sekarang

Gua tak suka budak Poli gua dulu. Sebab kebanyakannya dah mengada, konon dah jadi student U. Yelah, dulu student poli je. Sekarang dah over excited sebab dapat jadi student u. Bila makcik makcik tanya, buleh jawap dengan bangga. "Saya belajar kat Universiti". Kalau dulu, bila makcik makcik tanya, nak jawap pun nak taknak je takpun jawap "Saya belajar kat poli Jerrr".

Bila jumpa kawan sePoli dulu, buat tak tau aje. Terserempak dalam toilet pun buat tak tau je. Bukan gua nak suruh tolong basuhkan baju gua pun. Gua nak mintak sabun sikit je pun. Ehhhh.

Gua tak bawak kerete, jadi nya takda la budak sePoli gua yg nak buat buat baik dan menyendeng kat gua. Buat baik dengan gua pun, gua tak buleh nak tumpangkan dorang ke kelas mahupun ke bandar. Paling tip top, gua buleh ajak dorang naik bus sesama pegi kelas. Dan balik kelas, dengan jalan kaki. Kalau buleh, agak nya Kad pelajar pun dorang nak amek gamba dan letak kat fesbuk. Buat primary photo lepas tu tag semua orang dalam friend list. Gua, simpan dalam beg. Tak pakai pakai sejak hari pendaftaran, sebab gamba gua tak lawa. Eh, gua memang tak lawa.gitu.

Gua, rilek je. U ke Poli ke. Janji kat situ ada makanan sedap dan murah. Kat poli dulu, makanan mahal. Sini murah. itu yg gua amat suka. Sekali makan, tak sampai Rm4.00 dah buleh buat gua hapi go lucky. Pegi kelas pun sambil menguap, tak payah nak control cun dan hebat. Lagi pun gua tak aim mana mana lelaki yang bawak kerete yg buleh gua harapkan menjadi Pakwe gua. Pendek kata gua tak bergantung harap pada harta orang, sama ada kawan atau lelaki. Lagi pendek, gua tak materialistik. Macam budak tuuuuuuuu. Dah la. Gua tengah bad mood ni. Rasa macam nak simbah air sirap kat bilik budak budak tu je.

9 comments