Sabtu Yang Weekend

Tadi malam, tiba tiba ada lipan besau masuk dalam bilik saya. Mana dia datang pun tak tau, salam takda bagi, ketuk pintu pun takde. tau tau je dah melulu laju ke arah saya. Dengan pantas, saya amek selimut. tutup. dan cepat cepat tinggalkan laptop, amek kunci pintu, handpon dan beg. terus keluar rumah. tapi kenapa saya pegi talipon kawan saya, Si Nyotnyot yang baru lepas bertunang tadi petang yang kat Muo sana nun? Bukan nya talipon kawan saya yang hanya sekangkang kera dari rumah saya ini? adoiyaa puunn.. 

Okay, saya talipon kawan pasai saya memang kurang berani dengan haiwan spesis geli geli, banyak kaki... huiihhh.... dan saya berterima kasih dengan kak long, pasai sanggup datang ke rumah saya. untuk membunuh lipan tersebut. Tiba tiba rasa macam teruk bebenau, hanya kerana sekor lipan. saya dah menyusahkan orang lain. tapi.. geli.. Oh ya, Selamat Bertunang kepada Si Nyotnyot. Semoga, panjang jodoh dan kawin lah cepat cepat. dan kepada lipan, inna lillahi wa inna ilaihi raji'un. eh, tadi saya ada jawab test entrepreneur ke? test entrepreneur yang tah hape hape je tu? yang tanya soalan pasai financial, product cost, business entity.. huh?

5 comments