Awak suka tido?

"Sapa Farhana?"


"Saya" *angkat tangan*


"Hurm. berapa kali  awak ponteng kelas saya?"


Erk. Alamak........................


"Tak ingat la ustaz."


"Kat sini, dah 4 kali awak ponteng kelas."


"4 kali? ye la kot..."


"Awak ni kuat tido eh?" *sambil tenung*


"Ha ah. Memang saya suka tido, Ustaz"


"Nanti datang bilik saya."

 **********************************

"Ustaz, saya tadi yang Ustaz suruh datang jumpa kat ofis tu."


"Awak berapa kali tak datang kelas saya?"


"Dua kali je ustaz, minggu lepas. Tu pun sebab saya ada test dengan presentation final year project. Stay up sampai ke pagi. Tu yang tido tu. Hehehehehe......"


"Awak, pelajar tahun akhir ke?"


"Aah. hehehehe......"


"Semua dah setel ke? final year project okay?"


"dah setel dah, okay semua nya. hehehehe......"


"haih.. apa nak jadi la awak ni. tak datang kelas sebab tido, hahaha. okay okay, saya bagi excuse kat awak."


"hehehe. terima kasih ustaz."

2 comments