A Lil Throwback

Lepas habis belajar haritu, tahun 2012. Saya balik kampung dulu sambil sambil cari kerja, masa tu serious tak tau nak kerja apa sebab I'm not that ambitious pun sebenarnya. Hmmm

Tapi sebab konon nak independent, apply je semua kerja yang ada. Alhamdulillah, dapatlah kerja Customer Service TM, tapi hati masa tu agak berat sikit. Pastu apply lagi kat tempat lain, alhamdulillah dapat lagi kerja contractor fire fighting system. Even macam tak tau pape pasal kerja tu, tapi masa tu semua sanggup je. Tapi masa tu pun sama jugak, rasa berat hati jugak nak pegi kerja tu sebab area office tu macam scary gila, kalau tak silap kat Sentul. Masa pegi interview pun menapak jauh gila dari KTM. Siap ada anjing lagi, dah la penakut kan. Tapi konon sebab first time nak kerja kan, rasa macam okay kita terima je lah, tak payah nak memilih sangatlah. Orang kata budak fresh tak boleh memilih kerja, so kita amik je laa. Okay, masa ni balik kampung dulu sebab company tu suruh masuk awal bulan depannya tu.

Pastu lagi, sebelum masuk kerja kat Sentul tu ada member ajak kerja dekat company yang dia kerja, consultancy firm tapi kat Johor Bahru. Time tu memang laju je terima sebab memang tak berapa nak suka kerja kat KL sebenarnya, terima pun sebab no choice kononnya. Pun sama jugak, even tak tau pun kerja apa, laju je gerak pegi JB. Ya, saya memang sejenis gamble, redah, ikut kepala sendiri, tak pikir panjang gitu.

And alhamdulillah, saya serasi dan maintain dalam bidang construction dari haritu sampai lah 2020 haritu. Sebab lepas tu saya resign sampai lah sekarang ni, 2021 😂

Kalau diikutkan, saya memang suka dengan kerja saya dulu. Resign pun sebab banyak faktor faktor lain and kalau keadaan mengizinkan maybe saya akan kerja balik kalau still diterima lah. Hahaha 😂

0 comments