A Lil Throwback

Lepas habis belajar haritu, tahun 2012. Saya balik kampung dulu sambil sambil cari kerja, masa tu serious tak tau nak kerja apa sebab I'm not that ambitious pun sebenarnya. Hmmm

Tapi sebab konon nak independent, apply je semua kerja yang ada. Pastu dapatlah tawaran kerja Customer Service TM, tapi hati masa tu agak berat sikit. Pastu sambil sambil tu apply lagi kat tempat lain jugak, alhamdulillah dapat lagi kerja contractor fire fighting system. Even macam tak tau pape pasal kerja tu, tapi masa tu semua sanggup je. Tapi masa tu pun sama jugak, rasa berat hati jugak nak pegi kerja tu sebab area office tu macam scary gila, kalau tak silap kat Sentul. Masa pegi interview pun menapak jauh gila dari KTM. Siap ada anjing lagi, dah la penakut kan. Tapi konon sebab first time dapat kerja kan, rasa macam terima je lah, tak payah nak memilih sangat. Orang kata budak fresh tak boleh memilih kerja, so amik je laa. Tapi balik kampung dulu sebab dia suruh masuk awal bulan depannya tu.

Pastu lagi, sebelum masuk kerja kat Sentul tu ada member ajak kerja dekat company yang dia kerja masa tu, consultancy firm tapi kat Johor Bahru. Time tu memang laju je terima sebab memang tak berapa nak suka kerja kat KL sebenarnya, terima pun sebab no choice kononnya. Pun sama, even tak tau pun kerja apa, laju je gerak pegi JB. Memang sejenis gamble, redah, ikut kepala sendiri, tak pikir panjang gitu.

And alhamdulillah, saya serasi dan maintain dalam bidang construction dari haritu sampai lah 2020 haritu. Sebab lepas tu saya resign sampai lah sekarang ni, 2021 😂

0 comments